Sprint eta slalom-eko hautatze frogak amaiturik

Egun gogorren ondoren, slalom eta sprint-eko hautatze frogak amaitu dira.

Modu honetan, slalom-eko Munduko lehenengo bi kopetara zein Europako Txapelketara joango den taldea osatua izan da Slalom-ean. Eta 23 urtez azpiko taldea ere osatu da Munduko zein Europako txapelketan parte hartuko duena. Oraindik, Españako txapelketan azken partaide baten plaza egongo delarik jokoan.

RFEP-lak zerrendak argitaratzera itxoin beharko dugu, taldeak ezagutzeko, baina badirudi, Maialen Chourraut, Irati Goikoetxea, Miren Lazkano, Klara Olazabal, Samuel Hernanz eta Joan Crespok ez dutela arazorik izango bertan egoteko.

Bestalde, Sprint-eko hautatze frogak ere jokoan, zeuden, Munduko Kopa, Europako Txapelketa eta Joko Mediterraneotako taldeak osatzeko. Begoña Lazkanok K-1 500mtan bigarren postua eskuratu ondoren, Teresa Portelaren atzetik, azken honek maila bikainean jarraitzen duela erakutsi zuen, K-1 500m eta k-1 200m-etan garaile izan ondoren. Hala ere, Begoñak K-2 500m-tan, Laia Pelach-ekin batera, lasterketa bikaina burutu eta nagusitasunez gailendu ziren. Honela, ontzi hori sailkatuz eta bere presentzia nazioarteko zitetan ziurtatuz.

Gazteenek, 23 urtez azpikoek eta juniorrek ere Munduko Txapelketarako txartela zuten jokoan. Non, Nerea Garcia, S.D.Santiagotarrak-eko gazteak froga bikainak burutu eta RFEP-lak baieztatzeko zai, bertan egongo dela dirudi. Karite Eizmendi eta Irene Gana ere ahalegindu ziren baina ez zuten zorte bera izan. Telmo Fernandez eta Eneko Egiguren 23 urtez azpiko mailan aritu ziren, baina ez zuten finalera pasatzerik izan.

Aitor Gorrotxategi berriz, Pelayo Rozarekin batera, K-2 500mtan Mediterraneotako jokoetarako sailkatzen ahalegindu zen, baina Marcus Cooper eta Rodrigo Germade, distantziako Munduko txapeldunak errez nagusitu ziren.

20014

Email: Helbide elektroniko hau spambot-etatik babestuta dago. JavaScript gaituta izan behar duzu ikusi ahal izateko.