Iñigo Peñak bi domina eskuratu ditu Munduko Txapelketan

Iñigo Peñari eta piraguismoko jarraitzaile askori ez zaie berehalakoan ahaztuko pasa den egunetan bizitakoa Munduko Txapelketan.

Montemor o Velho, herri portugesean hiru euskal ordezkari aritu dira Munduko Txapelketan, Iñigo Peña (Itxas-Gain Zumaiako Urola Itsas-Adarreko P.K.), Higino Rivero (Barrika P.T.) eta Begoña Lazkano (Donostia Kayak K.E.) bi domina, final bat eta finalerdietako txartel bat izan direlarik eskuraturiko emaitzak.

Iñigo Peñak denboraldi bikainari amaiera eman dio bi domina eskuratuz Munduko txapelketan, zilarra K-2 1000m-tan, Francisco Cubelos-ekin batera eta brontzea K-4 1000mtan. Honela, Europako Txapelketako K-2 1000mtan eskuratuko brontzeari eta Munduko Kopan eskuraturiko zilarrari gehitzen zaizkio, denboraldi borobila burutuz, Tokyo-ko Jokoetarako sailkapenerako urte bat soilik falta denean.

Higinio Riverok berriz, bere lehenengo Sprint-eko Munduko Txapelketako partehartzea, zortzigarren postua eskuratu zuen VL2 200mtan. KL-2 2000mtan ez zuelarik finalerako txartela eskuratu, finalerdietan geratuz.

Begoña Lazkanok ez zuen esperotako asteburua burutu, joan den denboraldian, zortzigarren izan ondoren Munduko Txapelketan eta zazpigarren aurtengo Europako Txapelketan, joan den urteko emaitza hobetuz, finalean egon nahi zuten. Baina finalerdietan geratu zen bere taldekideekin batera K-4 500m-tan.

Orain, denboraldi berrirako indarberritzea tokatzen da, erabakigarria izango bait da Tokyo-ko Jokoetarako eta aldi beren, merezitako atsedena hartu eta lorturiko garaipenez gozatzeko.