2018ko Euskadiko Itsas-kayak koparen amaieran

Atzo igandea, Lekeition jokatu zen, 2108ko Euskadiko itsas-kayak-eko Kopako 7. Eta azken proba.

Aritz Araneta (Pasaia Kayak) izan zen garaile senior mailan, Jose Mari Villagarcia (C.D.Fortuna) banakako ontzietan azkarrena izan zen eta -50 beterano mailako garailea, Rafael Quevedo (Barrika P.T.) izan zen garailea +50 beterano mailan, Amaia Benavente (Donostia Kayak K.E.), Cristina Iraeta (ATSS) emakumezko beteranoa.  K-2an probako azkarrenak, Imanol Barruetabeña eta Unai Azkune (Itxas-Gain Zumaiako Urola Itsas-adarreko P.K.).

Euskadiko kopako sailkapen nagusia horrela geratzen delarik, Pasaia Kayak 2005 K.K. garaile, bigarren Barrika P.T. eta hirugarren C.D.Fortuna.

Euskal ordezkariak, aurreko asteburuan Españako Itsas-kayak txapelketan aritu ziren, guztira hamahiru domina eskuratuz, 8 urre, 3 zilar eta 2 brontze.

Azkarrenak honakoak izan ziren, Javier Lizancos 55-59urteko beterano mailan, Jose Mari Villagarcia 45-49 urtekoan, eta biek elkarrekin, 45-49urteko mailan garaipena eskuratu zuten binakakoan. Baina ez ziren bi urre eskuratu izan zituzten bakarrak izan, Begoña Lazkano (Donostia Kayak K.E.) emakumezko seniorretan banaka irabazi zuen eta gero binaka Amaia Benavente taldekidearekin batera. Rafael Quevedok 50-54 urteko beterano mailan garaipena eskuratu zuen eta Eneko Lopez taldekidearekin batera 35-39 urteko binakakoan ere urrea eskuratu zuten. Natalia Aramayok (Amuitz Outrigger P.K.) emakumezko beterano 45-49 mailan irabazi zuen eta gero, Manuel Melara taldekidearekin batera, 45-49 gizonezko beterano mailan hirugarren izan ziren.

Andres Lopez-ek (Amuitz Outrigger P.K.) V-1 mailan bigarren postua eskuratu zuen. Eneko Lopez-ek 35-39 beterano mailan ere bigarren egin zuelarik eta Manuel Melarak 45-49 beterano mailan.

Ignacio Ibarra (Barrika P.T.) hirugarren izan zen , 45-49ko beterano mailan.